Terug

Gospel Boulevard - Biografie

Terug naar de roots…..

De muziek van Gospel Boulevard laat zich het best omschrijven als 'swingende black-gospel die teruggrijpt op de roots van de gospelmuziek'.

Nu Gospel Boulevard boeken bij Eastside Bookings & Artists

Gospelklassiekers……..

Gospel Boulevard is de naam van de nieuwste en meest professionele black gospelact van Nederland. Het drieëntwintig leden tellende koor brengt een spetterend, afwisselend repertoire van de grootste black-gospelklassiekers en bekende songs uit de hitparade. Naast eigen composities brengt de swingende act o.a. songs van Labi Siffre, Kirk Franklin en Mary Mary.

Onvervalste black-gospel……

Black gospel mag zich in Nederland verheugen in een groeiende populariteit. Waar Gospel Boulevard ook speelt, hun onvervalste black-gospel wordt altijd bijzonder enthousiast ontvangen. In haar korte bestaan heeft deze gospelact met veel succes op verschillende podia gespeeld, waaronder festivals en (grote) bedrijfsfeesten en op zaterdag 17 februari zelfs bij de talentenshow X-Factor om o.a. hun eigen Sharon te begeleiden. De vaste begeleidingsband bestaat uit topmusici en ook de zangers en zangeressen hebben ruimschoots hun sporen verdiend binnen de gospelmuziek. Zij zijn geselecteerd door middel van een groot aantal audities. Niet voor niets heeft Gospel Boulevard het woord Boulevard in hun naam opgenomen. Dit verwijst naar de veelzijdigheid in hun repertoire, naast de swingende black gospel nummers. De kracht van dit koor ligt in de sterke vocals waarmee zij bekende hits in een unieke mix van meerstemmigheid en swingende ritmes ten gehore brengen, zoals Shackles - Praise You (Mary Mary), Lean On Me (Labi Siffre) en nummers van andere grootheden als Bill Withers en Les Humphries Singers.

Ongekend energiek……

Gospel Boulevard is uitermate geschikt voor diverse evenementen en festivals. Live-optredens van Gospel Boulevard onderscheiden zich door de combinatie van hoogstaande kwaliteitsmuziek en een ongekend energieke show, waarin de extraverte persoonlijkheid van dirigent André Bijleveld een opvallende rol vervult. De band (gitaar / bas / drum / piano / Hammondorgel), eveneens onder leiding van Bijleveld, neemt binnen de optredens van Gospel Boulevard een prominente plaats in. Gospel Boulevard kan ook worden geboekt als begeleidingskoor of openingsact voor (inter-) nationale artiesten tijdens tournees en/of tv-producties.

Exclusieve artiesten

Alle Genres

Best bezochte artiesten