Terug

Ilse DeLange - Biografie

Ilse is en blijft een van de sterren van Nederland. Dat blijkt niet alleen uit het feit dat ze vele honderduizenden platen heeft verkocht. Ook was haar tournee langs 46 theaters op voorhand nagenoeg uitverkocht. In januari 2006 ging Ilse naar de VS om samen met producer Patrick Leonard (hij werkte eerder met Madonna, Elton John en Jewel….) te werken aan haar nieuwe album. Met als titel ‘The Great Escape’

Nu Ilse DeLange boeken bij Eastside Bookings & Artists

The Great Escape Grote artiesten zijn altijd bijzondere mensen: enorm getalenteerd, anders dan anderen, ambitieus, gezegend met een groot doorzettingsvermogen en een tikkeltje eigenzinnig. Maar alleen de echt allergrootste sterren zijn moedig, op het roekeloze af. Waar het gros van de musici voor de veiligheid van de reeds lang bewandelde paden kiest, durven zij radicaal nieuwe wegen in te slaan. Stilstand is achteruitgang, het talent is te groot om zich in een keurslijf te laten persen, de vleugels worden uitgeslagen. Ilse DeLange is zo'n ster.

Luister naar haar nieuwe album The Great Escape en je staat versteld van de enorme muzikale ontwikkeling die ze sinds haar vorige album Clean Up uit 2003 gemaakt heeft. Als nooit tevoren durft ze zich emotioneel te geven, zonder enige terughoudendheid, in dertien weergaloos mooie songs. Met haar stem kleurt ze ver buiten de lijntjes, vindt ze steeds weer de enige juiste manier om haar gevoelens tot uiting te brengen. In liedjes over haar leven, over de liefde, over de wereld om haar heen, zingt, fluistert, schreeuwt Ilse het desnoods uit om zo de luisteraar te bereiken - rechtstreeks vanuit haar hart. Ilse DeLange heeft er altijd naar gestreefd het beste uit zichzelf te halen. Daarom nam ze haar debuutalbum World Of Hurt uit 1998 op in het verre Nashville. Ze huurde er de meest gerenommeerde muzikanten van de stad in. En ze liet de plaat produceren door Barry Beckett, een ware legende die eerder albums opnam met o.a. Dylan, Dire Straits en Paul Simon. 

Nederland viel massaal voor Ilse en World Of Hurt verkocht meer dan een half miljoen exemplaren. Ook de opvolger Livin' On Love uit 2000 werd een internationale productie. Ilse reisde naar studio's in de VS, Canada en Nederland en verdiende er een platina plaat mee. Clean Up uit 2003 werd opgenomen in de beroemde Capitol B Studio te Los Angeles. Ilse schreef alle nummers zelf, samen met haar producer Bruce Gaitsch en Blue Miller, en ook dit album raakte een gevoelige snaar bij honderdduizenden landgenoten. Van kleine, intieme en akoestisch getinte luisterliedjes tot krachtige pop met diepgang. Al haar muzikale ervaringen worden belicht, van Nashville tot aan Los Angeles. Wilt u Ilse van dichtbij meemaken? Uw feest is van succes verzekerd! Haar prachtige stem in combinatie met haar ontwapende spontaniteit en nuchterheid maakt een optreden tot een unieke en intieme ervaring.

Exclusieve artiesten

Alle Genres

Best bezochte artiesten