Terug

Fabienne de Vries - Biografie

Fabienne is ooit begonnen bij TMF waar zij haar eigen live programma had waarin zij veel TMF kijkers uit de dagelijkse sleur hielp. Ze heeft daarna haar loopbaan voortgezet bij verschillende zenders en presenteerde veel programma's.

Nu Fabienne de Vries boeken bij Eastside Bookings & Artists

Fabienne de Vries werd op 1 februari 1974 in Amsterdam geboren. Al op vierjarige leeftijd begon ze met klassiek ballet dat ze vervolgens op haar twaalfde jaar inruilde voor jazzballet. Na de lagere school heeft ze, met een duidelijk talenpakket en zelfs een jaar latijn, de Havo doorlopen in Amstelveen. In 1992 werd ze, na een zeer gemotiveerd gesprek, veel getoond werk en een stressende toelatingstest, aangenomen aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Na een jaar stopte Fabienne hiermee omdat ze inmiddels met het medium televisie had kennisgemaakt. Via het achtergrondkoortje dat René Froger begeleidde bij Your place or mine belandde ze in de studio's van Endemol. Hier bekroop haar het gevoel van: "Dit is wat ik wil, hier voel ik me prettig". Korte tijd later liet ze zich inschrijven voor de Miss Universe Verkiezing 1993. Deze Missen kregen de opdracht om zichzelf te promoten, waarop Fabienne de lokale omroep Radio Ronde Venen polste om daar een keer in de uitzending te komen. Dat beviel zo goed dat Fabienne werd gevraagd om er zelf een programma te komen maken. Dit liet zij zich geen twee keer zeggen en al snel volgde ze een cursus om zowel techniek als presentatie onder de knie te krijgen. Zes weken later startte Fabienne haar eerste plaat in de Fabulous Fab Show.

In 1993 haalde Fabienne haar vwo-diploma om vervolgens aan de Hogeschool Holland de lerarenopleiding Nederlands te gaan volgen. Daarnaast volgde ze een cursus tv-presentatie en deed ze veel modellenwerk. Fabienne beschikt inmiddels over een rijke tv-ervaring als achtergrondzangeres en danseres. Zij was te zien bij Love Letters en de Honeymoon Quiz. Via een castingbureau kwam zij terecht op de sets van o.a. Zonder Ernst en Onderweg naar Morgen en bovendien was zij in het seizoen '94 de lieftallige assistente van Robert ten Brink in All you need is Love. Bij The Music Factory presenteerde Fabienne iedere schooldag van 17.00 tot 19.00 uur het magazine programma Toute Fabienne. Bovendien showde zij ons iedere zaterdag de beste clips van het moment in de Clipparade. Ook nam Fabienne samen met de drie andere vrouwelijke TMF-veejays achter de zangmicrofoon plaats, waarna de dames als "The Magnificent Four" de hit "Get Close To You" scoorden.

Na TMF ging Fabienne naar Joop Van De Ende en deed daar bij Wedden Dat de buitenopnames. Hierna kreeg zij haar eigen 'Straat op Stelten' en deed op Radio538 een maandelijks programma op de vrijdagavond. Op RTL4 was zij te zien met het programma 'Your Big Break'. Daarna bij Yorin met het programma 'Wannahaves' en bij V8/Veronica 'Fear Factor' en 'Fabienne Op Kamers' Daarna deed ze mee in het televisieprogramma 'Duel in Frankrijk' en ging de strijd aan met Jet Sol. Van 2005 tot 2008 presenteert ze Klussen & Wonen (RTL4). De Vries zet zich in voor Stichting Natuur & Milieu en is ambassadeur van TopShops, een netwerkorganisatie voor het MKB.

Exclusieve artiesten

Alle Genres

Best bezochte artiesten