Terug

Wolter Kroes - Biografie

De zangcarrière van zanger Wolter Kroes gaat vroeg van start. Op twintigjarige leeftijd wint hij een talentenjacht die zijn leven voorgoed verandert. Enkele jaren later krijgt Wolter een contract aangeboden door Willem van Kooten. En niet voor niets!

Nu Wolter Kroes boeken bij Eastside Bookings & Artists

In 1995 breekt Wolter door met de single. 'Laat me Los'. Het wordt zijn eerste superhit. Bovendien houdt het album met dezelfde naam het 7 weken uit in de cd Top 50. Het nieuwe talent zingt o.a. op deze plaat een duet met niemand minder dan Willeke Alberti. De volgende cd 'De Wereld In' dat geproduceerd wordt in 1997 is een succes. Het nummer 'Bolero', één van de singles van het album, behaalt de Top 50 in de Mega Top 100. Daarna was vooral ‘Ik heb de hele nacht liggen dromen’ een ware rage. In menig horecagelegenheden werd en wordt nog steeds het nummer grijs gedraaid. Er volgden optredens bij grote tv-shows als De Staatsloterijshow, Barend en van Dorp, Koffietijd en De Postcode loterijshow. De status 'Bekende Nederlander' is voor Wolter Kroes bereikt. Deze status bezorgde hem een groots optreden voor ruim 5.500 uitgelaten fans in november 2002 in de Music Heineken Hall in Amsterdam. De TROS zond deze concertregistratie onlangs uit waar ook een cd van verschenen is getiteld ‘Wolter Kroes live’. En natuurlijk zijn er ook het nieuwe album ‘24 uur ’ en de singles 'Kijk door mijn ogen', 'Papa heb je even tijd' en 'Ik ben zoals ik ben'.

Wolter Kroes in de Heineken Music Hall en Ahoy'

15 december 2003 gaf Wolter zijn tweede grote concert in de Heineken Music Hall. Door de stormachtige verkoop van de 5500 kaarten werd kort daarna besloten om op 1 november 2004 Wolter in het Rotterdamse AHOY te laten optreden. Op 1 november 2004 stond Wolter voor 10duizend uitzinnige fans in de Rotterdamse Ahoy. Van dit concert werd ook een schitterende dvd registratie gemaakt. In november 2005 werd de cd LAAT ME ZWEVEN groots gepresenteerd bij Media Markt en ondersteund door een grote signeer toernee langs diverse cd winkels van Van Leest, MusicStore en Free Record Shop. 11 en 12 december 2005 was Wolter wederom in AHOY te bewonderen. Voor 2006 staan er nog een weer een aantal leuke dingen op het programma. Een DVD in april/mei, en in november zal AHOY Rotterdam weer gevuld worden met Wolter Kroes fans. Ook in 2007 zal Wolter weer op de buhne staan en de menigte vol enthousiasme entertainen!

Exclusieve artiesten

Alle Genres

Best bezochte artiesten