Terug

Trijntje Oosterhuis - Biografie

Trijntje Oosterhuis (Amsterdam, 1973) is een van de topvocalisten van Nederland. Zij was jarenlang het gezicht van Total Touch maar is ook zeer succesvol als solozangeres. Zij zong met grote namen als Al Jarreau, Queen, Andrea Bocelli, Marco Borsato, Herbie Hancock, Lionel Richie, Coolio, Herman Brood, Incognito, Khaled, Salomon Burke, Candy Dulfer, Jean ‘Toots’ Thielemans, Bobby McFerrin en Ronan Keating.

Nu Trijntje Oosterhuis boeken bij Eastside Bookings & Artists

1988-1991 - Samen met haar broer Tjeerd formeert Trijntje Oosterhuis de band Total Touch, waarmee ze een muzikale mix brengen van 80’s soul, 90’s R&B, funk, pop en dance. Na een periode van intensief optreden wint Total Touch in 1990 de finale van de Kunstbende-wedstrijd. Een jaar later zit de band in de finale van de Grote Prijs van Nederland. 


1996 - In de zomer van 1996 staat Trijntje voor de tweede keer in een uitverkochte Amsterdam ArenA, dit keer drie avonden met Total Touch als voorprogramma van Michael Jackson. Total Touch wint TMF Awards voor Beste Album (‘Total Touch’) en Beste Single ("Somebody Else’s Lover"). Daarnaast ontvangt de band de Veronica Dance Award voor Beste Groep en de Mega Top 50 Mega Award voor Beste Artiest. Ook de vier jaar hierna zal Trijntje telkens een TMF Award winnen voor Beste Nederlandse Zangeres.

1997 In onder andere Duitsland, Zweden, Finland, Griekenland en België wordt "Somebody Else’s Lover" een bescheiden hit. Speciaal voor de 4 en 5 mei viering schrijven Trijntje en Tjeerd een nieuwe tekst over tolerantie en vrijheid voor de vierde single "Standin’ Strong, Together!". De avond van 4 mei leest Trijntje het Nationale Herdenkingsgedicht voor op de Dam. De volgende dag vliegt de band per helikopter langs alle bevrijdingsfestivals om daar hun single ten gehore te brengen. Trijntje zingt met Marco Borsato het duet "Wereld Zonder Jou" dat te vinden is op zijn CD ‘De Waarheid’. 

1998 - Trijntje ontvangt wederom een TMF Award voor Beste Zangeres. Die zomer staat Total Touch als hoofdact op Parkpop, het North Sea Jazz Festival, en vele grote clubpodia.

2000 - Het album ‘For Once In My Life’ wordt goud. Daarnaast wint Trijntje een Hitkrant Award en een Rembrandt Award voor Beste Zangeres. Trijntje treedt dit jaar met drie verschillende artiesten op tijdens het North Sea Jazz Festival in Den Haag, met Al Jarreau, jazzpianist Michiel Borstlap en met de big band New Cool Collective. Later die zomer verzorgt ze nog een gastoptreden bij de New Cool Collective, tijdens het Swingin’ Groningen Festival.

2001 - In het kader van bevrijdingsdag reist Trijntje, mede namens War Child, op 5 mei voor de tweede maal in haar carrière per helikopter langs diverse Nederlandse bevrijdingsfestivals. 

2002 - Wederom tourt Trijntje langs de theaters in Nederland, dit keer samen met Michiel Borstlap. Op 1 februari zingt Trijntje, begeleid door gitarist Leonardo Amuedo, het Joe Cocker nummer "You Are So Beautiful" voor Prins Willem Alexander en Prinses Maxima tijdens het Nationale Huwelijksfeest in de ArenA.

2003 - Sinds Trijntje zich ook begeeft op het pad van de jazzmuziek, wordt ze regelmatig te gast gevraagd. 

Eind 2003 zingt Trijntje, samen met bandoneon-speler Carel Kraayenhof en violiste Janine Jansen, het geboorteliedje voor Prinses Amalia, de dochter van Prins Willem-Alexander en Prinses Maxima - 'Nu dat jij er bent'. Het liedje is geschreven door John Ewbank (tekst samen met Han Kooreneef). Trijntje, Carel en Janine treden op in alle grote Kerstshows, en behalen de 4e plek in de Mega-top 50.

2004 - In januari 2004 staat 'Nu dat jij er bent', nog altijd hoog in de hitlijsten, al is Trijntje reeds bezig met een nieuw project.
In Februari krijgt Trijntje de Gouden Harp, de hoogste onderscheiding voor lichte muziek in Nederland. De jury prijst haar zangkwaliteiten, maar ook het feit dat ze zelf haar liedjes schrijft, zowel tekst als muziek. Het is de tweede Harp die Trijntje krijgt. In 1997 won ze al de Zilveren Harp, de prijs voor Jong Talent. In Februari zingt Trijntje samen met de Britse Mega-ster Ronan Keating, 'We've got tonight'.

Exclusieve artiesten

Alle Genres

Best bezochte artiesten