Terug

Henk Jan Smits - Biografie

Henkjan Smits kent echt alle ins en outs van de muziekwereld. Hij begon zijn carrière als zanger/gitarist, startte zijn eigen band, No Holding Back, waar hij heel Europa mee doortoerde. Richtte een zeer succesvol boekingskantoor op, werd artiestenmanager schreef songteksten en componeerde muziek. Vervolgens werkte hij bij diverse platenmaatschappijen als radiopromotor (plugger), product manager, marketing manager en Artist & Repertoire-manager. Hij is erg goed op de hoogte van hoe het in de muziekwereld werkt. Hij weet alles over het ontdekken en beroemd maken van sterren.

Nu Henk Jan Smits boeken bij Eastside Bookings & Artists

Als het gaat om het ontdekken van muzikaal talent, dan denk je meteen aan Henkjan. Je mag wel zeggen dat hij de bekendste talentscout van Nederland is. In zijn loopbaan, als product manager, marketing manager, platenproducer en talentscout stond hij aan de wieg van successen van o.a. André Rieu, Total Touch, Kane, Herman Brood, Volumia!, Jamai, Boris en Hind en verkochten zijn acts gezamenlijk miljoenen albums. Hij produceerde samen met Haro Slok tal van succesvolle albums van Kane tot André van Duin, van Laura Fygi tot Volumia!. Henkjan is specialist in imagebuilding en weet als geen ander dat de muziekindustrie niet meer uitsluitend om goede muziek en muzikaliteit gaat, maar om goed uitgedachte marketing, waarbij TV een belangrijke rol speelt. Er is geen branche, die zoveel gebruik maakt van free publicity als de muziekbranche.

Henkjan heeft de kracht van TV aan den lijve ondervonden door zijn rol als juryvoorzitter bij Idols en entertainmentdeskundige bij RTL Boulevard. Henkjan wordt ingezet als presentator, dagvoorzitter, jurylid van diverse talentenjachten en wedstrijden. Ook kan Henkjan lezingen en workshops geven. Hij spreekt over imago versus identiteit en spreekt over het belang van de X-factor. Door zijn jaren lange ervaring kan Henkjan al zijn stellingen larderen met intieme anekdotes van foute en goede imagebuilding van artiesten, die iedereen kent, maar waar niemand de achtergronden zo goed van kent als Henkjan.

Exclusieve artiesten

Alle Genres

Best bezochte artiesten