Terug

Nicolette van Dam - Biografie

Nicolette werd op 14 augustus 1984 geboren in de hoofdstad Amsterdam.Na de Havo is Nicolette begonnen aan haar Hbo-opleiding communicatie en marketing. Deze opleiding heeft ze niet af kunnen maken, want al snel kwam de acteer- en presenteerdrang in Nicolette naar boven en ze besloot verschillende workshops te volgen.

Nu Nicolette van Dam boeken bij Eastside Bookings & Artists

In 2004 begon Nicolette van Dam met haar rol als Bionda in de populaire kinderserie Zoop. Inmiddels heeft zij er 3 seizoenen opzitten en is ze net klaar met de tweede Zoop film, genaamd Zoop in India. De eerste film Zoop in Afrika, die juli 2005 in première ging, trok 390.000 bioscoop bezoekers. In Zoop in India reizen de rangers af naar India als ze horen dat een kudde olifanten is ontvoerd. Ze splitsen zich op in twee groepen. De ene groep gaat op zoek naar de olifanten en de anderen reizen af naar Mombai, omdat er ook een spoor leidt naar Bollywood. De rangers nemen het op tegen gewapende ivoorsmokkelaars. In hun poging om de olifanten te redden, moeten ze niet alleen allerlei gevaren trotseren, ze belanden ook nog eens in een echte Bollywoodfilm. Zoop in India draait vanaf 28 juni 2006 in de bioscoop. Naast Zoop zijn er vele andere werkzaamheden op Nicolette afgekomen.

Ze heeft een gastrol mogen spelen in Baantjer. Ook heeft ze haar opwachting gemaakt in de internationale film Deuce Bigalow European Gigolo. Daarnaast speelde ze een gastrol in de politieserie Van Speijk en presenteerde ze voor MTV samen met Leon van der Zande het tv-programma Pimp my room. Nicolette heeft ook haar stem geleend aan de film Ice Age II waarin ze een kleine rol zal vertolken. Ice Age II is op 27 2006 maart in première gegaan. Naast al haar werkzaamheden voor film en televisie houdt Nicolette van uit eten gaan en natafelen. Ook heeft zij een passie voor het leren van buitenlandse talen. Vooral Italiaans en Spaans spreken haar erg aan. Ook reizen is een van de hobby's van Nicolette van Dam.

Exclusieve artiesten

Alle Genres

Best bezochte artiesten