Terug

Wendy van Dijk - Biografie

Wie kent haar niet als de verwarring stichtende “Ushi” in het programma “Ushi en van Dijk” van SBS6?.

Nu Wendy van Dijk boeken bij Eastside Bookings & Artists

Wendy van Dijk begon reeds in 1983 in het programma “Zoethout” bij de AVRO. Als assistente in “Wie ben ik” viel zij meteen op en via acteerrollen in “Flodder” en “Boobytrap” ,werd zij door John de Mol en Fons van Westerloo gestrikt voor SBS6. Via het spraakmakende programma “Over de rooie” wist Wendy zichzelf goed in de schijnwerpers te zetten, hetgeen resulteerde in eigen programma’s als “Hart in actie” en de TV-hit “’ Ushi en van Dijk”. Als bekroning voor haar veelzijdigheid, werd deze zeer getalenteerde presentatrice/actrice uitgeroepen tot TV personality van het jaar en ontving de zilveren televizierring 2000 .

Wendy van Dijk op het witte doek

In 2002 was Wendy te zien op het witte doek in de films: “Liever verliefd”, waar zij een gastenrol vervulde en in de Belgisch/Nederlandse productie “Science Fiction”, waarin zij in de hoofdrol was te zien.Op tv groeide haar programma’s uit tot ware kijkcijfer successen hetgeen resulteerde in wederom een nominatie voor niks minder dan:”Beste TV vrouw”, waarvoor zij de Rembrandt Award 2002 in ontvangst nam. Ook haar nominatie voor de televizier ring in 2002 was een bekroning voor haar nog jonge tv-carrière.

De inmiddels trotse moeder van zoon ’Sem’ zal ook in het nieuwe seizoen garant staan voor spraakmakende televisie. Zij zal haar werkzaamheden bij SBS6 vervolgen met een hele reeks nieuwe afleveringen van “Hart in actie” waar zij niet alleen grote, kleine en lieve problemen zal gaan oplossen maar ook vooral erg veel gekke, grappige en leuke, waarbij zij haar grenzen absoluut zal gaan verleggen.....ook buiten Nederland! Tevens wordt er hard gewerkt aan een nieuw programma waarin de acteertalenten van deze 31-jarige aan bod zullen komen middels komische scènes de lachspieren zal prikkelen.

Exclusieve artiesten

Alle Genres

Best bezochte artiesten