Terug

DJ Chuckie - Biografie

Chuckie groeide op in Suriname en werd door vele muziekstijlen van dat land beïnvloed. Toen één van zijn vrienden dj werd, begon zijn interesse voor dit vak. Vanaf zijn dertiende begon hij thuis te experimenteren met het remixen. Langzaamaan bouwde hij zijn eigen platencollectie op. Eerst draaide hij op feesten en partijen van zijn vrienden en familie. In 1993 begon hij als dj in de Haagse club Voltage.

Nu DJ Chuckie boeken bij Eastside Bookings & Artists

Tegenwoordig treedt hij regelmatig in Nederland en in het buitenland op.

In de zomer van 2009, had de Nederlandse DJ/producer Chuckie de eer om de award voor “Best Dance Artist” te ontvangen op de jaarlijkse TMF Awards. Nadat hij de uitgebreide nominatielijst van Nederlandse dance artiesten overleefde, eindigde Chuckie in de top 4 genomineerden met collega’s zoals Armin van Buuren en Tiësto.

Door de TMF Dance Award, te winnen onderstreept Chuckie zijn enorme succesvolle jaar dat hem per direct de status van “meest populaire dance artiest in Nederland”.

 

Chuckie beleefde een druk jaar en behaalde een aantal persoonlijke mijlpalen waarvan zijn performance op ‘Sensation’ in the Amsterdam ArenA er één was, in samenwerking met David Guetta tijdens F*** Me I’m Famous (in Pacha Ibiza) en in Amsterdam. Tevens behaalde hij internationaal succes met hit singles als ‘Let The Bass Kick and Aftershock (Can’t Fight The Feeling)’ en vele andere internationale projecten.

Een bizar detail van het winnen van de TMF Dance Award is dat Chuckie de nummer 1 en de nummer 2 DJ’s van de wereld overwonnen heeft - respectievelijk Armin van Buuren en Tiësto. Het winnen van deze award is een erkenning voor de toenemende populariteit van Chuckies typerende ‘Dirty Dutch sound’ dat zich momenteel als een virus verspreid over de wereld.

Chuckie verzorgde ook remixes voor o.a.

La Rouge, Safari (band), RMXCRW, K-Liber (Viben). Partysquad, THC en Gio.

 

 

Exclusieve artiesten

Alle Genres

Best bezochte artiesten