Terug

Dutch Divas - Biografie

Drie songfestivalvedettes hebben de handen ineengeslagen en brengen een wervelende show waarin ze naast een songfestivalmedley ook bekende solonummers zingen. Een van de hoogtepunten van dit Diva spektakel is onbetwist de compilatie van nummers van donkere wereldzangeressen.

Nu Dutch Divas boeken bij Eastside Bookings & Artists

Het duo mag met recht de Diva’s van de Nederlandse muziek genoemd worden en het  optreden van de Dutch-Divas met hun veelzijdige talenten op zang- en presentatiegebied staat dan ook garant voor een spetterende show.  
Maggie McNeal (Sjoukje Smit)

Sjoukje Smit brak door in Nederland met het duo Mouth en McNeal. Na een drietal jaren als duo te hebben opgetreden besloot zij zich echter te gaan richten op een solocarrière. 

Met hoogte- en dieptepunten en opmerkelijke wendingen zoals het een Diva in spé betaamt.

Ze zong Engelstalig zoals “Nothing else to do”, stond wekenlang in de top drie van de Amerikaanse  hitcharts met “How do You do”, en wie kent niet het legendarische “Terug naar de kust”. Naast het zingen presenteerde Maggie televisieprogramma’s, schreef ze muziek voor films, maar uiteindelijk ging haar hart het meest uit naar het zingen. Zoals nu weer blijkt met de Dutch-Divas. Maggie McNeal was tot twee maal toe de Nederlandse afvaardiging voor het Eurovisie Songfestival met “Ik zie een ster (1974) en “Amsterdam” (1980).

Marga Bult

Marga Bult, de leading lady van het dames trio uit de jaren tachtig BABE. Toen BABE besloot te stoppen stond  het voor Marga al vast dat ze als soliste verder wilde. En vooral haar deelname aan het Eurovisie Songfestival in 1987 met het lied  “Rechtop in de wind” bleek succesvol voor haar carrière. Hetgeen resulteerde in televisieoptredens in Europa, maar ook ver buiten onze landsgrenzen. Hoge noteringen behaalde zij met “Longtime no See”, World without love” en natuurlijk het Nederlandstalige “Oude liefde roest niet”. Ook Marga kenmerkt zich in haar carrière door haar veelzijdigheid. Als televisie- en radiopresentatrice staat haar naam intussen als een huis. Marga is door de stormen van het leven heen altijd  “Rechtop in de wind” blijven staan.

Exclusieve artiesten

Alle Genres

Best bezochte artiesten