Terug

Edsilia Rombley - Biografie

een zangeres met overweldigende stem...

Nu Edsilia Rombley boeken bij Eastside Bookings & Artists

Sinds haar overwinningen in de Nederlandse en Europese Soundmixshow in 1997, heeft Edsilia Rombley volop aan de weg getimmerd. Met Hemel en Aarde werd ze een jaar later vierde op het Eurovisie Songfestival en nam ze in korte tijd twee Engelstalige albums op. Ze tourde met de internationaal gelauwerde pianist Michiel Borstlap, trad ook buiten Nederland met hem op en tijdens het befaamde North Sea Jazz Festival.

Daarna trok Edsilia met haar band langs de Nederlandse theaters met het programma Van Jongs Af Aan, verzorgde ze het voorprogramma van Lionel Ritchie tijdens zijn optredens in de Benelux en deelde ze het podium met Karin Bloemen.

Begin 2006 nam ze deel aan het immens populaire Tv-programma Dancing With The Stars en dook ze de studio in voor de opnames van een nieuw album vol Nederlandstalig repertoire, getiteld Meer Dan Ooit.  Meer Dan Ooit is een zeer gevarieerd en soulvol popalbum geworden met fraaie ballads als Eén Keer Meer Dan Jij, Uitgewist en Wat Heb Je Nodig?, afgewisseld met stevige up-tempo songs als Dan Ben Ik Van Jou, Het Gaat Maar Door en Mijn Verlangen Vandaag. Haar echtgenoot Tjeerd P. Oosterhuis produceerde het album, schreef het overgrote deel van de muziek en een deel van de teksten.

Maar de souldiva zelf liet zich ook niet onbetuigd. Integendeel, op Meer Dan Ooit manifesteert ze zich daadwerkelijk meer dan ooit. Zo schreef ze een groot deel van de teksten, al dan niet met anderen, en had een dikke vinger in de map op muzikaal gebied. Het album herbergt een aantal gastoptredens van o.a. saxofoniste Candy Dulfer.  Andere onderwerpen die haar nauw aan het hart liggen, zoals vriendschap, liefde en het welzijn van anderen, komen ook aan bod. Meer Dan Ooit is een persoonlijk statement van een vrouw die weet waar ze voor staat. “Dit album laat zien hoe ik in het leven sta. Meer dan ooit ben ik me bewust van de dingen die ik meemaak, van de dingen die ik nog kan leren,” aldus Edsilia.

In januari 2007 start de Meer Dan Ooit tour, die meer dan 40 optredens in drie maanden telt. Daarnaast zal ze op verzoek van de NOS voor de tweede keer in haar carrière ons land vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival. Niet zo gek natuurlijk, want Edsilia behaalde het allerbeste resultaat voor ons land in 23 jaar. Het Eurovisiesongfestival wordt dit jaar in Helsinki gehouden en Edsilia zal daar, zoals bekend, eerst de zogenaamde halve finale moeten zien door te komen. Nooit Meer Zonder Jou is het liedje waarmee zij deze strijd zal aangaan en strijdvaardig is ze. “Ik ben zo gelukkig met wat ik nu doe, dat ik hier echt voor wil gaan. Ik wil beuken!”

Exclusieve artiesten

Alle Genres

Best bezochte artiesten