Terug

The First Show Band - Biografie

De “First Show Band”biedt U een levendig totaalconcept...

Dit gerenommeerde orkest staat synoniem voor 15 jaar top-entertainment in het internationale evenemenencircuit. Opgericht in 1987 door orkestleider John Philippo veroverde dit orkest een onomstreden toppositie in de theater- en evenementenwereld.

“First” heeft een jeugdige uitstraling, maar bestaat uit zes door de wol geverfde muzikanten met een schat aan ervaring, waarbij de fantastische zangeres Pien een absolute meerwaarde betekent.

Nu The First Show Band boeken bij Eastside Bookings & Artists

Artiesten worden met dezelfde passie en professionele intentie begeleid als waarmee de band haar eigen – werkelijk alle stijlen omvattende – repertoire ten gehore brengt. De diversiteit in het repertoire van de “First”is spreekwoordelijk en bepaalt, zonder afbreuk te doen aan het eigen gezicht van de band, haar extreem multifunctionele karakter.

Op deze wijze heeft “The First” mede aan de basis gestaan van het live-succes van verschillende tot op dit moment zéér populaire nationale artiesten, zoals ; René Froger, Marco Borsato, Gerard Joling, Frans Bauer en vele anderen.

Ook bekende internationale artiesten zoals ; Tom Jones, Paul Anka, Harry Bellafonte, Kim Wilde, Udo Jürgens, Mink DeVille, Scott Fitzgerald, The Weather Girls en vele anderen deden een beroep op de diensten van “The First Show Band”.

Tot op de dag van vandaag is de samenwerking met het merendeel van deze artiesten nog steeds intensief. Met sommigen worden op dit moment nog theater-tours en losse concerten afgewerkt. Verschillende registraties zijn hiervan het professionele bewijs.

Door de brede inzetbaarheid van de “First”, heeft de band zich geliefd gemaakt bij een grote schakering van opdrachtgevers. Dit heeft geresulteerd in optredens in dancings, op bedrijfsfeesten zowel als op intieme privéfeesten en bruiloften, in feesttenten en op grote open-air manifestaties, evenals op de grote concertpodia in Nederland en het buitenland.

De perfekte geluidsbeheersing evenals de indrukwekkende lichtshow – bediend door de vier personen tellende crew – completeren het totale audio-visuele concept en geven de opdrachtgever de mogelijkheid om in goed overleg en met behulp van de beschikbare technische en artistieke logistiek, het evenement naar een nóg hoger niveau te tillen.

 

What's New?

Het nieuwe gezicht van The First Showband. Iedereen pimpt er maar op los… The First ook! Alleen dan net even anders! The First heeft voor u de keuze gemakkelijk gemaakt! U krijgt van hen een aantal BLOCKS voorgeschoteld. Door die BLOCKS (sets) ziet u gelijk wat u krijgt!

 

World Songblock (Easy Listening)

Laat u meenemen in een relaxte sfeer van liedjes van weleer!

Instrumentale en vocale Jazz Standards en heerlijke Evergreens zorgen ervoor dat uw avond ontspannen begint. U heeft de ruimte om uw gasten te ontvangen in een prettige ambiance die ruimte geeft voor een goed gesprek én indien gewenst, een dansje op de klanken van de liedjes van weleer. Van Strangers in the night en The girl from Ipanema tot You’ve got a friend, u zult deze liedjes ongetwijfeld herkennen!

 

Disco Soul X-plosion

Wie kan er stil blijven staan op de klanken van onze Chic-, Motown- en Powermedley?

AIN’T NOBODY!!!

Le freak, I want your love, Keep me hanging on, Best of my love, Can you feel it en Disco Inferno. Zomaar een dwarsdoorsnede van nummers die voorbij komen in deze medleys. En er is veel meer waar dit vandaan komt! U kunt gegarandeerd niet stil blijven staan op de klanken van deze werkelijke Disco en Soul Explosie! Uw voeten nemen het dit block gewoon van u over, of u wilt of niet!

 

Party Rock

Alles! wat betreft dit knallende RockBlock!

Geen heavy metal maar heerlijk bekende rocknummers die jong en oud zullen (her-) kennen. Als je houdt van feesten met een randje of gewoon wilt genieten van het feest der herkenning dan is dit Block voor jou!

Nummers als The eye of the tiger, You give love a bad name en I love Rock & Roll zorgen ervoor dat je het gevoel hebt vooraan te staan bij een knallend rockconcert!

 

Hollandse Hits Festival

Wie kent ze niet? Een beetje verliefd, Ik heb de hele nacht liggen dromen, Mexico, E viva Espana, Zij gelooft in mij, Maak me gek, en ga zo maar door!

In dit gezellige Block kunt u zich even helemaal laten gaan, geen mens zal u er op aankijken. Sterker nog…iederéén laat zich even lekker gaan in dit Block en zingt uit volle borst mee! Want deze oer-Hollandse Hits staan garant voor inhaken en lekker meebrullen in je moerstaal!

 

Pop Classics

In dit Block is er gegarandeerd voor elk wat wils! Van welk jaar je ook bent, deze liedjes zijn door de jaren heen stuk voor stuk populair gebleven en u zult ze zeker kennen!

Wij laten u de leukste liedjes van ABBA, Wham!, UB40, Robbie Williams en nog véél meer artiesten horen. Dit behoeft geen verdere uitleg, toch? Want de allerbeste popklassiekers uit de jaren ’70, ’80 en ’90 van de vorige eeuw en de leukste liedjes van deze eeuw maken dit POP CLASSICS BLOCK compleet!

 

80's Revival

Ladies and Gentlemen! We’re going back… to the EIGHTIES!

Met nummers als I just can’t get enough, The Reflex, What a feeling en Fame wordt u werkelijk teruggezogen naar de magische jaren ‘80. Opeens bent u weer op dat schoolfeest, bij dat liefje van toen of gewoon thuis op de bank maar dan wel zo’n 25 jaar geleden! Dit Block is één groot feest der herkenning!

Hoezo raar haar? Hoezo foute kleding? In de eighties kan toch alles? Laat u gaan en geniet van de typische jaren ’80-liedjes!

 

60's Beat

In dit Block hoort u de zogenaamde “beat”-liedjes uit de jaren ’60. Van de Beatles tot de Monkies en terug via Manfred Mann! Dit zijn liedjes met een aanstekelijke beat uit vervlogen tijden. Een vleugje Flower Power maakt het geheel compleet. Vingers in de lucht en genieten dus van de mooie en aanstekelijke liedjes van de jaren ’60!

U wilt een avond met een traditionele opbouw? Dan kiest u voor bijvoorbeeld BLOCK 1 voor een rustige opbouw terwijl uw gasten binnenkomen, daarna BLOCK 2 om de voeten serieus van de vloer te krijgen en als laatste BLOCK 3 waarbij The First er natuurlijk voor zorgt dat het dak eraf gaat! Deze drie BLOCKS staan dus al garant voor een succesvolle avond!

 

Houdt uw publiek meer van de lekkere popliedjes? Dan kiest u toch gewoon voor ons Pop Classics Block ? Of gaat u liever voor het Hollandse lied? Geen probleem! Dan kiest u gewoon voor het Hollandsche Hits Festival!

Het leuke aan de Blocks is dat ú bepaalt hoe uw feestavond eruit komt te zien. First Showband levert de Blocks en u maakt uw eigen samenstelling! Voor elk publiek een eigen mix!

Exclusieve artiesten

Alle Genres

Best bezochte artiesten