Terug

Floortje Dessing - Biografie

Niemand kan zoveel vertellen over reizen en bijzondere bestemmingen als ‘reisgoeroe’ Floortje Dessing. Voor Yorin & RTL Travel heeft zij bijna de gehele wereld bereisd. Sinds de zomer van 2007 is Floortje te zien bij de publieke omroep Llink, daar maakt zij programma’s waarbij duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid een prominente rol spelen. Dit past goed bij Floortje als persoon en bij haar idealen. Floortje is beschikbaar voor selectieve en inhoudelijke presentaties en lezingen.

Nu Floortje Dessing boeken bij Eastside Bookings & Artists

Met beide benen opgegroeid in de Hollandse polder om vervolgens de wijde wereld in te trekken. Floortje Dessing wordt op 31 augustus 1970 geboren in Heemstede, eerst ontdekt ze haar eigen kikkerlandje per fiets om daarna de rest van de wereld te veroveren.
Floortje's carrière begint bij Radio Veronica waar ze als producer en DJ werkt voor verschillende programma's. De overstap naar tv maakt ze in 1995, ze presenteert programma's als Young Americans, Trexx, en de Camel Trophy. Een paar jaar later kan Floortje eindelijk haar koffers pakken en gaat ze op pad voor Arrivals, Reisgids en uiteindelijk RTL Travel. Naast de presentatie is bij RTL is Floortje eveneens co-producent met haar eigen productiemaatschappij.

Eerlijke wereld

Maar Floortje’s wereld is meer dan de passie voor televisie, door haar vele reizen wordt ze zich erg bewust van de oneerlijke verdeling op de wereld en als Max Havelaar haar benadert voor een ambassadeursschap grijpt ze direct deze kans.
Tussen alle werkzaamheden door schrijft Foortje ook nog twee boeken. De opbrengsten van ‘100 wereldplekken die je gezien moet hebben’ en ’25 wereldroutes’ gaan voor een deel naar ontwikkelingsprojecten in het teken van Fair Trade. Om het Fair Trade principe nog breder uit te kunnen dragen opent Floortje in 2006 Nukuhiva, een kledingzaak waar alleen eerlijke kleding verkocht wordt.

LLiNK
In 2007 krijgt Floortje de kans om haar passie voor reizen te combineren met haar idealen als ze een contract tekent bij LLiNK. Hier vind ze de manier om programma’s te maken die aansluiten op haar persoonlijke idealen, een positieve bijdrage te leveren aan een schone, veilige en vrije wereld voor mens en dier.

Exclusieve artiesten

Alle Genres

Best bezochte artiesten