Terug

Charlene - Biografie

Een door Idols ontdekte zangeres met een prachtige stem.

Nu Charlene boeken bij Eastside Bookings & Artists

Voordat het TV programma Idols haar bij het grote publiek bekend maakte, werd Charlene Meulenberg op 11-jarige leeftijd al ontdekt door één van Neerlands beste gospelkoren, genaamd Inside Out. Bij Idols werd ze derde, maar in de ogen van hordes fans én van het muzikale team achter Wouter Hamel en Giovanca, Dox Records*, was zij de beste.

Ze heeft een stem om kippenvel van te krijgen, ze beweegt jaloersmakend goed en ze kan zó op de cover van een modemagazine. Charleneis geboren op 9 september 1988 en  komt uit een zeer muzikale familie. Al op jonge leeftijd zong dit multitalent mee op kinder-cd’s en sloot ze zich aan bij verschillende gospelformaties.

Charlene en Dox Records besloten de handen ineen te slaan. Hiermee is Charlene  de eerste ‘Idols-telg’ die een eigenzinnige keuze maakt, door in zee te gaan met een independent label. Haar talent en ambitie sluiten naadloos aan bij dit platenlabel.

In samenwerking met Suèr, Sings en Tippet houdt Charlene Meulenberg zich op dit moment bezig met het schrijven van nummers. Het resultaat hiervan is dit najaar te beluisteren, wanneer haar debuutalbum verschijnt. Dox Records is vanzelfsprekend razend enthousiast over deze nieuwe aanwinst, Charlene zal dan ook worden uitgebracht als prime release.

De debuutsingle van Charlene heet ‘Take Me Away’ en zal binnenkort veelvuldig te horen zijn op de Nederlandse radio. Half mei was Gielen Beelen de eerste die Charlene’s single op de radio draaide. Giel liet meteen blijken erg onder de indruk te zijn van haar debuut!

Exclusieve artiesten

Alle Genres

Best bezochte artiesten