Terug

Antje Monteiro - Biografie

Antje Monteiro heeft in de loop der jaren een reputatie opgebouwd als een Allround Showbizz Lady.

Nu Antje Monteiro boeken bij Eastside Bookings & Artists

Niet zo verwonderlijk dat  de carrière van Antje een even stormachtige als spectaculaire ontwikkeling heeft doorgemaakt. Antje startte haar carrière ooit in theaterproductie Jeans waarmee zij 2 jaar langs de theaters toerde. De sterke vocale capaciteiten in combinatie met haar ijzersterke uitstraling bleken de perfecte ingrediënten voor een méér dan succesvolle zangcarrière In 1998 werdt zij uitgroepen door RTL4  tot "zangtalent '98". Als klap op de vuurpijl kreeg Antje, uit 900 kandidaten, de hoofdrol van Amneris aangeboden in de meest succesvolle musical die Nederland ooit heeft gekend: Aida. Avond aan avond stond Antje in het Scheveningse Circustheater op de planken en haar rol in Aida bleek baanbrekend voor een (inter)nationale carriere voor deze zingende nachtegaal. Zij werd voor haar rol genomineerd voor de Johnny Kraaykamp musical award voor beste vrouwlijke hoofdrol 2002.

De KRO benaderde Antje voor de presentatie van het succesvolle muziekprogramma "Het Gevoel Van....". De komst van Antje voerde het best bekeken programma van de Nederlandse TV naar een nog hogere dimensie en niet in de laatste plaats naar torenhoge kijkcijfers. Dat de combinatie van presenteren en zingen Antje op het lijf is geschreven, bewees ze méér dan ooit in "Het Gevoel Van...." waarin Antje wekelijks voor een miljoenenpubliek met diverse nationale-en internationale vedetten een muzikale reis maakt door een bepaald jaar.

Daarnaast vertoont de agenda van Antje maar weinig lege plekken, aangezien Antje naast haar drukke TV-en theaterwerkzaamheden ook veelvuldig wordt gevraagd voor optredens in het land en het presenteren van diverse Evenementen.

Dat Antje in het theater bijzonder succesvol is, bewees ze in 2004 wederom tijdens de Bernstein-concerten waarin ze samen met diverse andere topvocalisten (waaronder Monique Klemann) en onder live-begeleiding van het Metropole-Orkest in de grotere theaters in Nederland heeft gestaan. En ook de  theatertour KRO's  Het Gevoel van...in Concert waarmee Antje in het voorjaar 2005 in de Nederlandse theaters stond bleek een enorm succes.

2006 stond ook in het teken van theater. Zo was Antje te zien als Juf Jenny in de kinder Musical "Sesamstraat Live" . In mei van dat jaar 14 x in Ahoy met Musicals in Ahoy en trok Antje de stoute schoenen aan en stapte in de wereld van de Operette met La Vie Parisienne. O.a. met Ernst Daniel Smid en Maaike Widdershoven.

In 2007 speelde Antje de hoofdrol in de musical Cats. ( zij deelde deze rol met Anita Meijer, Pia Douwes, Vera Mann en Lone van Roosendaal). in 2009 is haar lang gekoesterde droom in vervulling gaan: haar eigen Nederlandstallige album is inmiddels uitgekomen ! 100 % Antje !

Ook voor de komende periode staat er  dus veel op de agenda van Antje en zal zij het publiek blijven verrassen op TV en in het theater.

Exclusieve artiesten

Alle Genres

Best bezochte artiesten