Terug

Katja Schuurman - Biografie

Zingen, Presenteren, Dansen

Nu Katja Schuurman boeken bij Eastside Bookings & Artists

Terwijl ze nog op school zat, zette Katja al haar eerste stappen in de ‘showbusiness’. Ze vertolkte één van de hoofdrollen in de 12-delige comedyserie Uit de School Geklapt (NCRV). Na het behalen van haar VWO-diploma speelde Katja gastrollen in verschillende televisieseries waaronder Coverstory (NCRV), Weekend (Veronica), en Help (NCRV). Voor de Amsterdamse zender AT5 presenteerde, alsook co-produceerde en -regisseerde ze het programma Night Vibes. Daarnaast volgde Katja jarenlang diverse dansopleidingen (waaronder jazz- en klassiek ballet en showdans).

GTST - De doorbraak van Katja

Voor haar grote doorbraak bij het Nederlandse publiek zorgde haar rol als Jessica Harmsen in de soap Goede Tijden, Slechte Tijden. Katja was voor het eerst in GTST te zien in december 1994. Met de cd-single Ademnood stond Katja (samen met Babette van Veen en Guusje Nederhorst als Linda, Roos en Jessica) wekenlang nummer één in de Nederlandse hitlijsten. Hierop volgden onder meer hits als Alles of niets en Druppels. Verder zong ze meerdere solosingles, waaronder Wereldmeid. 

Ook werkte ze in 1997 mee aan een aflevering van de populaire politieserie Baantjer (RTL4) en reikte ze een MTV Music Award uit aan de Back Street Boys. Samen met Carlo Boszhard presenteerde ze in april 1998 de uitreiking van de befaamde Edison Music Awards in een televisie-uitzending. In de zomer van dat jaar vertolkte zij de rol van Rietje tijdens de opnamen van de speelfilm No Trains, No Planes onder regie van Jos Stelling. Katja kreeg lovende recensies voor haar aandeel in deze film, die diverse prestigieuze prijzen won op internationale filmfestivals. Voor Fox8 presenteerde Katja het programma Fox Tours waarvoor zij de hele wereld afreisde. In de Disney tekenfilm Tarzan (released november ’99) heeft Jane Katja’s stem. Evenals de ’hoofdkip’ in Chicken Run en Kida in de film Atlantis. Afgelopen seizoen was zij te zien in de rol van Bob in de populaire dramaserie Westenwind (RTL4). Voor Amnesty International initieerde en presenteerde zij het benefietconcert ‘!Line Up for Amnesty’ waarvan op zaterdag 22 april 2000 een registratie werd uitgezonden door RTL4.

Goede doelen

Katja Schuurman zet zich verder regelmatig in voor goede doelen. Zo was zij onder andere ambassadrice van het project Move Your World (een internationale jongerendiscussie over internationale samenwerking); ging ze naar Moskou om geld in te zamelen voor de straatkinderen aldaar en is zij naar Ethiopië gereisd voor de Leprastichting

Exclusieve artiesten

Alle Genres

Best bezochte artiesten