Terug

Alessi - Biografie

Een uniek Italiaans duo, bestaande uit vader en dochter Sandra & Tony Alessi.
Zij brengen een eigentijdse combinatie van MOR/POP-muziek met prachtige melodieën volgens de beste Italiaanse traditie waarbij door Tony in het Italiaans en door Sandra daarnaast ook in het Engels met pure emotie en hartstocht gezongen wordt en er een wonderbaarlijke chemie ontstaat tussen de geweldige tenor van vader en het moderne, warme stemgeluid van dochter.

Nu Alessi boeken bij Eastside Bookings & Artists

Tony, geboren op Sicilie, begon al op zeer jeugdige leeftijd met zingen en optreden; Eerst op de typische Italiaanse familiefeesten en later ook in clubs en restaurants.

Opgegroeid met de muziek en de stem van haar vader volgde Sandra al snel zijn voorbeeld.

Toen ze bij een van zijn optredens door haar trotse vader op het podium werd gevraagd een duet met hem te zingen, reageerde het publiek daarna zo enthousiast, dat ze besloten samen een duo te vormen. Wat als een family affair begon, resulteerde in 1998 in het winnen van een zeer prestigieus TV Songfestival en het begin van een professionele carrière.

Het duo was o.a. reeds te zien Barend en van Dorp en hebben ze diverse optredens verzorgd voor de Tros. Ook gaven ze zeer bijzondere optredens voor o.a.: Ajax, Ferrari en het Amstel Hotel. Tijdens hun optredens vertolken zij schitterende Italiaanse en Franse nummers van onder meer Andrea Boccelli, Luciano Pavarotti, Jacques Brel, Celine Dion, Edith Piaf en vele anderen.

Sandra en Tony Alessi vormen zijn ook in Nederland een graag geziene gast. Hiernaast brengen zij natuurlijk ook eigen nummers ten gehore van het door Sony Music uitgebrachte album La Lamoree Musica. Sandra en Tony hebben een zeer groot en breed repertoire. Naast de schitterende Italiaanse en internationaal bekende duetten, waaronder Vivo per Iei en The Prayer, beheersen ze ook beide afzonderlijke een prachtig repertoire. Tony is zijn element met het vertolken van traditionele Napolitaanse/ Italiaanse klassiekers, terwijl Sanra met haar Franstalige nummers de tijden van Edith Piaf doet herleven.

Sandra en Tony Alessi zijn in de stijl van Adrea Bocelli en Laura Pausini Italiaanse artiesten van topniveau.

Exclusieve artiesten

Alle Genres

Best bezochte artiesten