Terug

Room eleven - Biografie

Room eleven maakt Soulvolle Pop schilderijtjes in een Jazz lijstje geschilderd met gevoel en gedreven door de liefde voor muziek.

Nu Room eleven boeken bij Eastside Bookings & Artists

Bio Room Eleven

Room Eleven ontstond in 2001 dankzij een oproepje op het prikbord van het conservatorium in Utrecht. Sinds hun debuutplaat Six White Russians And A Pink Pussycat in 2006 weten ze op een steeds groter publiek indruk te maken met een aanstekelijke mix van jazz, pop, funk, blues en een vleugje folk. Of het nu een strenge jazzliefhebber of een jonge hitjesfanaat is, iedereen wordt uiteindelijk dankzij de onontkoombare podiumpresentatie met gemak over de streep getrokken.

Binnen de kortste keren bereikte het album een platina status, wonnen ze de Essent-award voor jong muziektalent en werd hun succesverhaal vervolgd met verrassende shows op de podia van North Sea Jazz, Crossing Border, Oerol en het Canadese Montreal Jazz Festival, een intieme theatertournee met Jazz Impuls, een volledig uitverkochte clubtour met optredens in Tivoli en Paradiso, en in februari 2008 zelfs een flink aantal shows in Japan.

Een tweede album liet niet al te lang op zich wachten. Met de naam van het nieuwe album Mmm…Gumbo? is gekozen voor een stevig traditioneel gerecht uit jazzbakermat Louisiana. De bijzondere mix van ingrediënten weerspiegelt de veelzijdigheid van Room Eleven en laat nog maar eens benadrukken dat de band op geen enkele manier in hokjes wenst te denken.

 

Exclusieve artiesten

Alle Genres

Best bezochte artiesten