Terug

Racoon - Biografie

Racoon is een Nederlandse band die zich heeft ontwikkeld van melodieuze rockgroep tot band die zich steeds meer toelegt op singer-songwriter-achtig repertoire, met een prominente rol voor de akoestische gitaar. Hun grootste hit is Love You More (2005).

Nu Racoon boeken bij Eastside Bookings & Artists

historie

1997

De eerste kennismaking met het Zeeuwse Racoon, dat als akoestisch duo begint met zanger Bart van der Weide en gitarist Dennis Huige, is op de singer/songwriters verzamel-cd Characters, die door het Nationaal Pop Instituut is uitgegeven.

1998

Racoon wordt door de uitbreiding met bassist Stefan de Kroon en drummer Paul Bukkens een echte band.

1999

Racoon speelt als openingsact op het jaarlijkse Noorderslag en laat daar een zeer goede indruk achter. Tevens is de groep te horen bij KRO's Leidsekade Live. De aanbiedingen van platenmaatschappijen stromen binnen en de band gaat uiteindelijk met Sony's S.M.A.R.T.-label in zee. Racoon gaat aan het eind van het jaar de studio in om het eerste volwaardige album op te nemen.

2000

In januari is Racoon te zien op het Eurosonic festival in Groningen. In januari verschijnt de langverwachte cd Till Monkeys Fly. Het album is opgenomen in de luxueuze ICP-studio in Brussel en is geproduceerd door Michel 'Magic Stick' Schoots van Urban Dance Squad. De plaat wordt in Nederland met gejuich ontvangen waardoor Racoon's ster snel stijgende is. Helemaal wanneer Radio 3 FM de van het album getrokken single Feel Like Flying in maart uitroept tot Radio 3 FM Megahit. Daarnaast is er vanaf maandag 3 april een week lang twee keer per dag een special over Racoon te zien op muziekzender The Box. Bovendien speelt de band op Parkpop en Lowlands.

2001

In oktober te verschijnen album Here We Go, Stereo.

2003

Racoon treedt 17 mei op in Kiev tijdens het Europe Day festival.

2004

Racoon tekent een platencontract bij PIAS. Met het nummer Feel Like Flying bereikt de band de tweede plaats in de Top 100 van de Nederlandse Popmuziek een door de luisteraars van Radio 3FM samengestelde lijst. In november is een fragment van het nummer Reach te horen bij twee tv-commercials van Calvé. Het nummer is afkomstig van het album Here We Go, Stereo!

 

2005

In maart verschijnt Another Day, het derde, wederom door Michel Schoots geproduceerde album. Racoon is een van de twee Nederlandse bands die spelen tijdens de eerste editie van Rockin' Park, een groot festival op 26 juni in het Nijmeegse Goffertpark. Corrino Media Corporations maakt drie videoclips bij de Racoon singles Happy Family, Love You More en I Could Laugh About It. De clips zijn onafhankelijk te bekijken, maar vormen samen een korte film van 15 minuten die te zien is tijdens het Nederlands Filmfestival en op de single Love You More. De single wordt uitgebracht als dualdisc, met een audio-kant en een dvd-kant. In augustus staat de band ook op Lowlands. In september behaalt het album Another Day de gouden status met een verkocht aantal 40.000 exemplaren.

Exclusieve artiesten

Alle Genres

Best bezochte artiesten