Terug

DJ Alex van Oostrom - Biografie

DJ Alex van Oostrom geldt als een icoon van de Nederlandse DJ- en dancewereld. Zijn carrière omspant een enorm muziektijdperk, van de allervroegste disco en hiphop tot de muziek van nu. Hij wordt algemeen beschouwd als de meest vernieuwende DJ die ons land ooit gekend heeft. Zijn reputatie als muziekvernieuwer en initiator vestigde hij, behalve als DJ, vooral als oprichter en eigenaar van Danceblad Update Magazine‚ en de promotieservice voor DJ's, de Dutch DJ Pool.

Nog meer in het oog sprongen zijn initiatieven tot het oprichten van de International DJ Conventions (o.a. in de RAI en AHOY), de jaarlijkse (inter) nationale DJ kampioenschappen, de Dutch Dance Music Awards en de Rotterdamse Dance Parade (Fast Forward). Het bevestigde definitief zijn reputatie als koploper in de dance scene.

Alex van Oostrom draait al jaren mee in de Nederlandse dj- en dancewereld. Hij is de eerste dj die full time met DVD’s is gaan draaien en daarmee de mix maakt van beeld en geluid.

Nu DJ Alex van Oostrom boeken bij Eastside Bookings & Artists

Alex draait alles van soul tot disco, van pop tot salsa, van urban tot house en heeft beschikking over veel uniek (oud- en nieuw-) materiaal. Dit bestaat onder andere uit: clips, videoanimaties en live opnames waar hij vaak zelf edits van maakt voor op de dansvloer. Zijn optredens zijn niet alleen een lust voor het oor maar vooral ook voor het oog.

Ook als DJ is Alex van Oostrom een pionier, in zowel binnen- als buitenland. Hij was de eerste fulltime professionele club DJ in ons land en maakte al naam in de jaren '70 tijdens het discotijdperk. Met de oprichting van Alex en the City Crew‚ een liveband met breakdancers, een rapper en hijzelf als DJ, had hij een primeur. Het was de eerste hiphop band van het land en Van Oostrom de eerste scratchende DJ. In de jaren '80 introduceerde Alex van Oostrom de grote veranderingen in de dansmuziek. Hij werd in die tijd veelvuldig gevraagd voor optredens in het buitenland, kwam eind jaren '80 in aanraking met housemuziek en was medeverantwoordelijk voor de introductie van house in Nederland.

Op dit moment is Alex van Oostrom nog altijd een van de meest gevraagde DJ's. Hij draait niet alleen housemuziek. Door zijn jarenlange expertise en brede muzieksmaak beschikt hij over de meest uitgebreide platencollectie van Nederland en draait hij werkelijk alle stijlen. Na alle grootschalige projecten in binnen- en buitenland wil Alex van Oostrom sinds 1999 slechts dat doen waarin zijn talent het grootst is: draaien op feesten en in discotheken. Toch blijft hij innovatief. Als eerste DJ wisselt van Oostrom muziek van cd's af met digitale videoclips, wat een geweldig effect op de dansvloer teweegbrengt. Ook is Alex van Oostrom regelmatig te bewonderen in samenspel met live-muzikanten als drummer Cesar Zuiderwijk, saxofonisten Hans Dulfer en Kees Dam en percussionist Martino. Maar ook MC's, dansers, tapdansers en breakdancers treden vaak samen met hem op.        

 

Exclusieve artiesten

Alle Genres

Best bezochte artiesten