Terug

Danny de Munk - Biografie

Op 25 juni viert Danny de Munk zijn vijfentwintigjarig artiestenjubileum met een concert in Ahoy'. Hij speelde in het seizoen 2007-2008 de rol van Ciske de Man in de musicalbewerking van Ciske de Rat naar de trilogie van Piet Bakker. Een veelzijdige artiest die al jaren meedraait.

Nu Danny de Munk boeken bij Eastside Bookings & Artists

biografie

Op 25 juni viert Danny de Munk zijn vijfentwintigjarig artiestenjubileum met een concert in Ahoy'. Hij speelt in het seizoen 2007-2008 de rol van Ciske de Man in de musicalbewerking van Ciske de Rat naar de trilogie van Piet Bakker.
2006
Danny de Munk neemt deel aan Musicals In Ahoy' 2006 dat plaatsvindt van 17 tot en met 24 mei. Begeleid door een bijna veertig man sterk orkest, een showballet en het New Symphonic Orchestra zingt De Munk samen met o.a. Anita Meyer, Jamai, Kim-Lian, Nurlaila en Olivia Newton John hoogtepunten uit beroemde hitshows uit de hele wereld. De Munk speelt in de musical The Wiz. Hij neemt de rol van Wizard Of Oz voor zijn rekening. Nurlaila Karim speelt de rol van Dorothy. De regie is in handen van Glenn Casale (Beauty and the Beast). De Nederlandse musicalversie is gebaseerd op de bekroonde Broadway-productie en geïnspireerd op de filmversie met Diana Ross en Michael Jackson. The Wiz gaat op 10 september in première in het Beatrix Theater te Utrecht.

2005
De laatste voorstellingen van het theaterconcert Danny de Munk Live! vinden op 23 en 30 mei plaats in theater Carré te Amsterdam. Danny de Munk speelt vanaf mei de rol van Timon in theaterproductie The Lion King. Hij deelt de rol met Marc Lauwrys, die vanaf het begin van de productie Timon heeft gespeeld. Ondertussen werkt hij aan de opvolger van het album Danny uit 1995.

2004
In de Nederlandse versie van de Disneyfilm Brother Bear is Danny de Munk verantwoordelijk voor de stem van Denahi. Hij zingt ook mee tijdens de tweede editie van het spektakel Musicals in Ahoy'. Het programma De Munk Live! is een concert voor het theater in samenwerking met Joop van de Ende Theaterproducties. De tournee start in oktober en wordt omschreven als een 'sentimental journey' met een mengeling van muziekstijlen waaronder Latin, danceklassiekers, soul, rockmusical en smartlappen. De Munk wordt terzijde gestaan door ondermeer Nurlaila Karim, Caselyn Francisco en Sandy Kandau. Danny de Munk doet de stem van Zino in de animatiefilm Back To Gaya.

2002
Op 27 oktober gaat de Joop van den Endeproductie Copacabana in Gouda in première met De Munk in een van de hoofdrollen.

2001
Musicals In Concert, dat op 22 februari in première gaat, is een selectie van hoogtepunten uit musicals van Joop van den Ende. Naast De Munk doen ondermeer ook Simone Kleinsma, Henk Poort (hij speelde 600 keer in The Phantom Of The Opera) en Claudia de Graaf mee. Op 23 september gaat in Carré de musical Titanic in première. De Munk speelt hierin de rol van Frederick Barrett.

1999
De Munk legt zich toe op het opera-repertoire. Eind november speelt hij de rol van Luigi Lucheni in de musical Elizabeth. De titelrol wordt gespeeld door Pia Douwes.

1998
De Munk speelt de rol van Angelo in De Tijdaffaire, een musical ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan van de Rabobank. De cast bestaat verder uit ondermeer Liesbeth List, Ben Cramer en Adèle Bloemendaal. Vanaf december tot en met juni 1999 kruipt de zanger in de huid van Mickey in de musical Blood Brothers.

Exclusieve artiesten

Alle Genres

Best bezochte artiesten