Terug

Alain Clark - Biografie

De 24-jarige Clark is voor het grote publiek wellicht nog een onbekende, maar in zijn vakgebied timmert hij al een tijdje aan de weg. Multi-muzikaal als hij is, kan hij zowel een veelvoud aan instrumenten bespelen als zingen, maar ook voor produceren en het schrijven van tekst en muziek draait hij zijn hand niet om. Met twee gitaren, percussie en wat achtergrond. Live, maar tastbaar en warm.

Nu Alain Clark boeken bij Eastside Bookings & Artists

biografie

Keuzes bepalen je leven. Zeker in het geval van Alain Clark. Terugkijkend op zijn nog korte carrière kun je concluderen dat de keuzes in zijn leven duidelijk hebben bepaald waar hij nu terecht is gekomen: klaar om Nederland te veroveren met zijn eerste single Heerlijk. De 24-jarige Clark is voor het grote publiek wellicht nog een onbekende, maar in zijn vakgebied timmert hij al een tijdje aan de weg. Multi-muzikaal als hij is, kan hij zowel een veelvoud aan instrumenten bespelen als zingen, maar ook voor produceren en het schrijven van tekst en muziek draait hij zijn hand niet om.

Clark is geboren en woont op dit moment nog steeds in Haarlem maar woonde ook drie jaar in de Verenigde Staten om het vak te leren. Desondanks schrijft hij voor zijn debuutplaat zijn eigen nummers in het Nederlands. In 2004 kwam Clarks eerste album, Alain Clark geheten, uit, met daarop onder meer de hit Heerlijk.

Als producer werkt hij onder meer voor Ali B en produceerde hij het debuutalbum van Boris. Ook schreef en produceerde hij het novelty bewerkte nummer V*kkenvuller, een Nederlandstalige bewerking van Eamons hit Fuck it (I don't want you back). V*kkenvuller werd ingezongen door Simon en scoorde in 2004 een top-10 hit in de Top 40.

In 2004 won Alain Clark een Zilveren Harp.

Met twee gitaren, percussie en wat achtergrond. Live, maar tastbaar en warm.

Exclusieve artiesten

Alle Genres

Best bezochte artiesten