Terug

Edwin Evers Slaat Door - Biografie

Vele mensen worden wakker naast Edwin Evers. Deze populaire radio-DJ is ook op het podium niet te stuiten.

Nu Edwin Evers Slaat Door boeken bij Eastside Bookings & Artists

Edwin Evers, geboren 9 mei 1971 in Hardenberg, is sinds april 2000 te horen op Radio 538 met zijn populaire ochtendprogramma Evers Staat Op.

In 1991 gingen veel DJ’s van de Amsterdamse muziekzender Extra 108, waaronder Edwin, naar het commerciële radiostation Power FM. Daar presenteerde Edwin een het middagprogramma tussen drie en zes en elke zaterdagavond samen met Luc van Rooij het programma "Alarmfase 10". Radio 10 Gold zond destijds uit heltzelfde pand uit en al gauw was Edwin als invaller ook op deze zender te horen.

Edwin wil het liefst een ochtendprogramma maken, maar Jeroen van Inkel was al de succesvolle ochtendjock bij Veronica. Als Jeanne Kooijmans en Peter van Bruggen dan besluiten te stoppen met de ‘Breakfast Club', gaat de KRO op zoek naar een nieuwe ploeg om de teleurstellende luistercijfers omhoog te krijgen. Op 1 januari 1998 is overstap van Edwin naar de KRO een feit; Cobus Bosscha en Rick Romijn (ook ex-Veronica) gaan mee. Het duurt niet lang of ‘Evers Staat Op’ is het bestbeluisterde ochtendprogramma van Nederland.

Het succes van "Evers Staat Op" levert in 1999 Marconi Awards op voor “beste radioman van het jaar” en “beste radioprogramma”. In 2000 wordt Edwin opnieuw radioman van het jaar. Of de succesformule ook op Radio 538 zou werken mochten Edwin, Rick en Cobus vanaf 17 april 2000 bewijzen. Wat blijkt: nog steeds is “Evers Staat op” het populairste ochtendprogramma op de Nederlandse radio, nu met Niels van Baarlen als opvolger van de naar 3FM vertrokken Cobus.

Edwin is niet alleen bekend van de radio, maar zijn stem is nu ook op de TV te bewonderen. Hij doet daar zijn Johan Cruyf immitatie voor Maaslander kaas. Deze reclame is voor de Gouden Loekie genomineerd. De Drive In show duurt 4 uur aaneengesloten en samen met zijn sidekicks Rick & Niels wordt het gegarandeerd een groot feest. Tevens kan Edwin voor de besloten voorstellingen een aantal van zijn bekende imitaties verzorgen. Deze imitaties moeten wel per aanvraag worden bekeken.

Exclusieve artiesten

Alle Genres

Best bezochte artiesten