Terug

Niek Boes - Biografie

De volgspot is gedoofd en het laatste muzikale fragment opgelost in de geluiden van het feest. En zij die het hebben meegemaakt blijven achter met een vreemde mengeling van gevoelens. Je bent zojuist getuige geweest van iets waarvoor je geen woorden kunt vinden.

Nu Niek Boes boeken bij Eastside Bookings & Artists

Gefascineerd door theater, muziek en de kleinste geluidjes begon Niek Boes op 5-jarige leeftijd zijn artiestieke leven, waarmee hij als klein jochie vrienden en familie vermaakte en harten veroverde. Zijn 'Donald Duck-monoloog', onbegrijpelijk en geheel ontbloot van welke betekenis ook, maakte op de radio diepe indruk. Vier jaar later werd Niek lid van het gerenommeerde Stadsjongenskoor uit Oldenzaal. Intensieve trainingen en zanglessen volgden om zijn stem klassiek en technisch te scholen. Niek begon zijn officiële carrière in 1998. Hij was veertien jaar toen het eerste contract getekend werd. Naast zijn studie trad Niek op in binnen- en buitenland met zijn befaamde en unieke theatershows. In 1990 "Niks Zeggen, Slap Kachen", in 1992 "Van F16 tot Trabant". In de loop der jaren ontwikkelde Niek met zijn stem een scala aan niet van echt te onderscheiden geluidenimitaties die hij in zijn shows verwerkte.

Een nieuwe theatervorm werd geboren en mer zijn nieuwe show "The Art Of Voice" volgden vele voorstellingen rond de hele wereld. Niek's veelzijdigheid leverde hem als eerste Nederlandse artiest in Duitsland "Die Internationale Goldener Künsterpreis" op. Vanzelfsprekend bleef het talent van de jonge entertainer niet onopgemerkt. Verschillende gastoptredens op TV, radio en tijdens evenementen volgden. Niek Boes werkte o.a. samen met Ivo Niehe, Freek de Jonge, Cor Bakker en vele anderen. In de jaren 2002 en 2004 speelde Niek samen met Karin Bloemen de Nederlandse theaters plat met een avondvullende theatershow. Een voorstelling met een bijzondere vrouw en elke avond.... bloemen.

Naast de verschillende shows in theater en op evenementen is Niek de laatste jaren ook veelvuldig te horen op de radio. Daarnaast is hij regelmatig te aanschouwen op de televisie in binnen- en buitenland. Niek reist met zijn shows de wereld rond en speelt zijn voorstellingen in drie talen! U kunt Niek Boes ook boeken voor evenementen. Hij staat erom bekend een verpletterende indruk achter te laten op het aanwezige gezelschap. Met jarenlange ervaring, een makkelijke manier van presenteren en improviseren, kan Niek zijn voorstellingen deels op maat maken. Tijdens zijn shows worden er linken gelegd naar het thema en/ of bedrijf.

Exclusieve artiesten

Alle Genres

Best bezochte artiesten