Terug

Odyle Kingsly - Biografie

Experience the sound of Odyle Kingsly...

Odyle Kingsly verpande haar hart al op heel jonge leeftijd aan de muziek. Als kind zong zij de longen uit haar lijf, begeleidt door haar vader op gitaar. Tijdens haar opleiding zang aan het Conservatorium van Amsterdam leerde zij noten zingen in de leer van de jazz. Ze volgde lessen bij onder andere Madeline Bell, Dianne Reeves, Greetje Kauffeld, Lydia van Dam, Mark Murphy, Ronald Douglas, Nancy Morano, Dee Daniels en andere grootheden uit de jazz. Daarnaast heeft ze gewerkt onder begeleiding van Karin Bloemen, Paul de Munnik en Astrid Seriese.

Nu Odyle Kingsly boeken bij Eastside Bookings & Artists

In het najaar van 2007 komt Odyles debuutalbum, ‘Soul of Gershwin’, uit. Hierop vertolkt Odyle Kingsly stukken van Gershwin onder begeleiding van het London Philharmonic Orchestra en enkele stukken in een meer akoestische setting met bekende Nederlandse jazzmuzikanten, onder wie Niek van Wiggen op drums, Paul Berner op contrabas, Nick van de Bos op piano, en gastsolisten.

‘Soul of Gershwin’ is een warme jazzplaat, vergelijkbaar met een goede wijn met een warme volle smaak en een fijne afdronk. Een wijn van goede kwaliteit maar toch gemakkelijk weg te drinken, een wijn die naar meer smaakt en waarvan je je de smaak lang herinnert. Het is een nieuwe sound die tegelijkertijd heel herkenbaar klinkt, getekend door Odyles volle warme stem en met vooral heel mooie liedjes. Voeg hierbij Odyles opvallende persoonlijkheid en haar uitstraling en het plaatje is compleet.

Odyle Kingsly houdt van kleine akoestische settingen om de puurheid en ruimte die deze bieden, maar zingen met het London Philharmonic Orchestra was voor haar “als zweven op een vliegend tapijt, alles gaat vanzelf en ik hoef alleen maar te genieten.”

Odyle laat zich inspireren door Sting, Cassandra Wilson, Lizz Wright, D’Angelo, Dianne Reeves, Rachelle Ferrell, Erykah Badu, Miles Davis en Michael McDonald.

Liefde voor tekst, melodie en groove staat voor Odyle voorop. Haar muzikale interesse is breed en voor haar is tekst en melodie gebruiken “een voorrecht van de vocalist”. Odyle speelde in verschillende bands en groepen en zong een breed repertoire onder andere op het Meerjazzfestival, in het Bimhuis en in diverse theaters.

Exclusieve artiesten

Alle Genres

Best bezochte artiesten